България осъмна без нови случаи на COVID-19, чакат се десетки нови резултати

България осъмна без нови случаи на COVID-19, чакат се десетки нови резултати  - E-Burgas.com

81 са потвърдените случаи на коронавирус у нас. Увеличава се и броят на градовете, в които има установени положителни проби. Най-много са заразените в София. Днес се чакат резултатите на десетки други контактни лица.

От снощи екипите на ВМА първи изпробват новата продукция на защитни облекла. Впечатленията, че облеклата българско производство са леки и удобни.

Очаква се днес броят на заболелите от COVID-19 в световен мащаб да достигне 200 000. 7 980 са случаите за миналото денонощие. Италия е с 31 500 заразени. Испания - 11 000, Германия - 9 300, Южна Кория - 93 нови случая, Китай - 13 нови случая. САЩ - 6 500. Гърция- почти 400, Румъния - 217. Словения - 275. В Турция само за последното денонощие - 51 обявени случаи.

Франция тества само болните в тежко състояние. Мотив за това е, че не може да насмогнат лабораториите.

У нас пациените са 81.

Доц. Попов обясни, че бременните са по-чувствителни при всички респираторни вируси. Поради патогенатично характерните черти на вируса бременните са податливи на това заболяване. Няма доказан случай на предаване на вируса от майка на дете. Не еа доказано преминаване на вируса трансплацентарно. По време на раждането е възможно да се предаде на плода затова се препоръчва цезарово сечение. След раждане на дететопри кърмене няма доказано такова предаване.

Коментари

Още от последните новини