Автобусните превозвачи в туризма на протест в цялата страна

Автобусните превозвачи в туризма на протест в цялата страна - E-Burgas.com

Автобусните превозвачи в туризма излизат на протест едновременно в София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе от 12:00ч. Това обявиха от национално сдружение "Случаен превоз" предаде "Нова".

Членовете му са изпратили писмо с искане за спешни икономически мерки за бранша до правителството. Превозвачите настояват за безлихвено отсрочване на задълженията си към бюджета след обявяване на извънредното положение, безвъзмездна финансова помощ, както и безлихвени заеми. Те обявиха, че искат и среща с премиера Борисов, за да обсъдят мерки за сектора.

 „Конкретното събитие, което ни накара да излезем на протест днес, е едно наше поредно писмо от 8 май, на което отговорът от властта беше входящ номер. Всички писма, които сдружение „Случаен превоз“ сме изпратили до различни министерства и институции от началото на април, останаха без отговор. Ние искаме работещи мерки в нашия бранш, но за да се случи това трябва да има диалог“, коментира в предаването „Здравей, България“ областният координатор на сдружение „Случаен превоз“ в Бургас Добромир Симов.

По думите му мярката 60/40 е неприложима за този бранш. А ако бъдат одобрени по програма „Иновации и конкурентоспособност“ тя ще действа от юли. Другата мярка, от която превозвачите могат да се възползват, също ще действа от юли. Единственият начин, по който браншът може да оцелее, според Симов, са безлихвени или нисколихвени кредити.

Даниел Петков и баща му са собственици на автобусна фирма. Той споделя, че последната извършена поръчка от фирмата им е от началото на март. Половината от служителите му са на борсата, а другата се опитва да запази.

Около 30 автобуса от Бургас ще се включат в шествие, което ще започне от летището и ще премине по главните артерии на града. 

Коментари

Още от последните новини