Автентичният американски Диксиленд бенд ще пренесе бургазлии днес в 30-те години на Ню Орлиънс

 Автентичният американски Диксиленд бенд ще пренесе бургазлии днес в 30-те години на Ню Орлиънс - E-Burgas.com

Автентичната американска Диксиленд група към Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа ще пренесе бургазлии и гости на града днес от 19.00 часа в 30-те години на люлката на джаз и блус музиката Ню Орлиънс. Този път мястото на концерта е Експо център "Флора Бургас", а входът е свободен.

Музикантите, не само предоставят висококачествено забавление, но също така показват и огромен сегмент от американската култура. Групата се състои от шест талантливи музиканти на духови инструменти и един барабанист, които изпълняват вълнуващи мелодии от определени периоди в американската история.

В началото на 20-ти век САЩ е "врящо гърне" от хора от много различни култури и етноси, най-вече в Ню Орлиънс. Смесването на различни култури създава две от най-вълнуващите форми на забавление - джаз и блус музика.

Музикантите от Диксиленд майсторски съчетават тези музикални стилове, като с изпълненията си могат да ви върнат назад към най-ранните дни на джаза и блуса.

Пренесете се в Ню Орлиънс, насладете се на живота и почувствайте душата на блуса. Групата Диксиленд е много повече от музикално забавление, то е живият, дишащ символ на американската култура и история.

Събитието се организира с любезното съдействие на Посолството на САЩ. 

Коментари

Още от последните новини