Арестуваха десет дилъри в Бургас за седмица

Арестуваха десет дилъри в Бургас за седмица - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани десет мъже. Образувани са три бързи производства и седем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерния случай е свързан със задържането на:

- 38 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, обитаващ апартамент в бл. 42 в к-с «Изгрев». Жилището е посетено около 05.30 ч. на 07.03.т.г. от служители на Пето Районно управление – Бургас по сигнал за усещана силна миризма на ацетон. Намерени и иззети са : суровини и прекурсори за производство на наркотични вещества / метамфетамин/. Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, като по  случая  е  образувано бързо производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо десет случая. Водачите са на възраст от 20 до 38 години, сред които и 21 годишна поморийка. Трима от тях / на 29, 30 и 38 години/ шофирали след употреба на метамфетамин, трима / 21 годишна поморийка, 30 годишен бургазлия и 30 годишен мъж от с. Ново Паничарево/ шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 34 годишен бургазлия шофирал след употреба на канабис, един 29 годишен мъж от карнобатското село Екзарх Антимово управлявал л.а. „Митцубиши Галант”, с бургаска регистрация след употреба на амфетамин, един 22 годишен бургазлия, управлявал л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, след употреба на бензодиазепини, а 20 годишен бургазлия, шофирал л.а. „БМВ 530 Д”, с бургаска регистрация, след употреба на кокаин, бензодиазепини, канабис, амфетамин и метадон.

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене Спипаха поредния надрусан шофьор в Бургас, ето какво откриха в дома му (Снимки) Задържаха трима турци за пренос на наркотици през границата
Тагове
дилъри наркотици арести
Коментари