"Аполония" 2018 включва над 70 събития

От 31 август до 8 септември 2018г Созопол ще посрещне Празниците на изкуствата Аполония за 34-ри път.

Фестивалът включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Пълната програма на фестивала можете да видите на https://www.apollonia.bg/assets/afish-70x100.pdf .

През 1984г в Созопол се провеждат първите Празници на изкуствата Аполония. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. Фестивалът включва театър, музика, литература, кино, балет, пластични изкуства, архитектура, детска програма.

През 1991г се създава Фондация Аполония, която и досега е основен организатор на фестивала. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери. През 2014г бяха отбелязахме 30 години от основаването на Празниците на изкуствата. Всяка вечер залите на фестивала са препълнени. Многобройната и многолика публика на Аполония не спира да търси и открива голямото изкуство.

Коментари

Още от последните новини