АПИ: Винетките са държавни такси, трябва да се плащат и в извънредно положение

АПИ: Винетките са държавни такси, трябва да се плащат и в извънредно положение - E-Burgas.com

Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори в ситуация на извънредно положение. Това заяви пред БНР проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В условия на криза становището на АПИ не бива да бъде разглеждано като липса на солидарност, подчерта той.

Според Асенов АПИ има "обективни прагматични аргументи", които не позволяват да се удължи срока на неизползваните заради ограничителните мерки вече закупени от гражданите винетки. Според Олег Асенов е важно да се види какъв е обхватът на целевата група, а тук "говорим за по-малко от половината потребители на пътя".

Директивата, по която се събират таксите, забранява поставянето на една група в позиция на дискриминация спрямо друга, изтъкна той. Дискриминирани могат да се окажат 52% от потребителите, които са закупили краткосрочни винетки и не биха могри да се възползват от евентуално удължаване на срока за ползване.

 

Свързани статии
Делим си с Румъния най-смъртоноисните пътища в Европа В Бургас отчитат голям спад на приходите от данъци и такси заради пандемията АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас Таксиджиите в България: Има драстичен спад в работата ни! И АПИ пуснаха електронни услуги заради коронавируса АПИ: На Гергьовден може да има проблеми с продажбата на винетки Хванаха циганите, окрали таксиджия докато ги вози в Бургас Наливат 40 млн лева във второкласни и третокласни пътища Отново ремонти на "Тракия" затрудняват движението към столицата АПИ: Над 3 200 маршрутни карти са закупени в първите часове от старта на тол системата
Тагове
винетки такси АПИ
Коментари

Още от последните новини