АПИ: Винетките са държавни такси, трябва да се плащат и в извънредно положение

АПИ: Винетките са държавни такси, трябва да се плащат и в извънредно положение - E-Burgas.com

Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори в ситуация на извънредно положение. Това заяви пред БНР проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В условия на криза становището на АПИ не бива да бъде разглеждано като липса на солидарност, подчерта той.

Според Асенов АПИ има "обективни прагматични аргументи", които не позволяват да се удължи срока на неизползваните заради ограничителните мерки вече закупени от гражданите винетки. Според Олег Асенов е важно да се види какъв е обхватът на целевата група, а тук "говорим за по-малко от половината потребители на пътя".

Директивата, по която се събират таксите, забранява поставянето на една група в позиция на дискриминация спрямо друга, изтъкна той. Дискриминирани могат да се окажат 52% от потребителите, които са закупили краткосрочни винетки и не биха могри да се възползват от евентуално удължаване на срока за ползване.

 

Свързани статии
Тодор Стамболиев: Лице с увреждания несправедливо губи шанс за безплатна ел-винеткаКонтрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево"Над 130 млн. лв. изсипани в ремонт на третокласни пътища през 2020Всички пътища у нас са проходими при зимни условия АПИ: Утре ще вали сняг, подгответе автомобилите за зимни условияАПИ: На път тръгвайте само с подготвени автомобили, жълт код в шест области утреМитницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция АПИ: Изразходваме в пъти повече средстваБлизо половин милион винетки са купени през януари за над 34 млн лв.Пътищата у нас навсякъде са проходими, 260 снегорина са "на крак"
Тагове
винетки такси АПИ
Коментари

Още от последните новини