АПИ: Тръгвайте на път само с добре подготвени автомобили

АПИ: Тръгвайте на път само с добре подготвени автомобили - E-Burgas.com
Bulgaria On Air

Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони и частично заледени, обработват се срещу заледявания, показа Bulgaria On Air. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за движение при зимни условия автомобили, както и да спазват въведените ограничения.

Забранено е преминаването на МПС над 3,5 тона пред проходите "Дюлински" и "Пампорово".

Ограничение за движение на камиони над 10 тонае въведено за Твърдишки проход и прохода "Вратник", а за камиони над 12 тона - през Троянския проход и Петрохан.

В София са извършени обработки срещу заледяване във връзка с понижението на температурите по трасетата на градския транспорт и основни квартални улици.

Общо 63 снегопочистващи машини са на терен и работят във всички райони съобщават от Столичната община. Обработват се пътните платна на Южната дъга на Околовръстен път, общински пътища в районите "Панчарево“, "Кремиковци“, "Нови Искър“, както и стръмни участъци.

Планинските пътища на Витоша-Златни мостове и Драгалевци-Алеко са опесъчени. Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.

Свързани статии
Над 500 машини чистят пътищата в страната 490 снегорини обработват пътищата у нас Ще посрещнем ли Нова година със сняг
Тагове
зимни пътища заледени пътища сняг
Коментари

Още от последните новини