АПИ: На път тръгвайте само с подготвени автомобили, жълт код в шест области утре

АПИ: На път тръгвайте само с подготвени автомобили, жълт код в шест области утре - E-Burgas.com
Архив

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг, Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

За утре в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, отчитат от АПИ.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са готови за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


 

Свързани статии
Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Предупреждение за дъжд и сняг в половин България в неделя Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки) Жълт код в 12 области за сняг, дъжд и вятър Усложнена зимна обстановка в някои части у нас Контрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево" Над 130 млн. лв. изсипани в ремонт на третокласни пътища през 2020 Всички пътища у нас са проходими при зимни условия АПИ: Утре ще вали сняг, подгответе автомобилите за зимни условия
Тагове
апи сняг пътища
Коментари

Още от последните новини