Ангелкова: Ако отпадне концесионното възнаграждение, може да има безплатни чадъри и шезлонги

Ангелкова: Ако отпадне концесионното възнаграждение, може да има безплатни чадъри и шезлонги - E-Burgas.com

Работим в посока късно лято - през юли и август. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Сутрешния блок на БНТ по отношение летния туристически сезон, с оглед ситуацията с коронавируса в страната. Експерти в министерството разработват кризисна рекламна стратегия. Също така има и примерна схема за ваучери за туризъм, насочени към вътрешния пазар. Ако отпадне концесионното възнаграждение, може да има безплатни чадъри и шезлонги, каза Ангелкова. Разработват се препоръки към наематели и концесионери по отношение на туроператори, хотелиери и ресторантьори, така че да има оптимално отношение към туристите.

Мобилно приложение ще дава данни къде има свободни шезлонги, чадъри, с информация за хигиенно-санитарните норми. Изтичащите концесионни договори са 54 за цялото Черноморие. По думите на министъра на туризма в момента секторът не работи, като близо 1 млн. души губят работните си места в световен мащаб, у нас има над 70 000 безработни, 23.7% от тях са в сектор „Ресторантьорство и хотелиерството".

По отношение на мярката 60/40 над 38 000 са запазените работни места, което показва, че мярката дава своя резултат, каза министърът на туризма. Няма отменени резервации за периода след 15 юни, каза още министър Николина Ангелкова.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Старт на зимния сезон в Банско В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица "С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори
Тагове
туризъм плаж ангелкова сезон
Коментари

Още от последните новини