Американци ще плуват на маратона от Острова

Американци ще плуват на маратона от Острова - E-Burgas.com

Награждаването ще е на Моста - в събота, от 12.30 часа 

Тази година традиционният бургаски плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста ще премине с международно участие. В него се записаха четирима американски граждани от двата пола, като това се случи със съдействието на посолството на САЩ у нас. До състезанието остават само няколко дни. То ще се проведе на 18 юли, събота, а записването на желаещите да се пробват по близо 7-километровата дистанция ще приключи на 16 юли, четвъртък. Дотук списъкът с участници съдържа имената на около 60 плувци от цяла България и четиримата американци.

Метеорологичната прогноза за събота е добра. Все пак Община Бургас си запазва правото да отложи плувния маратон за друга дата при извънредни обстоятелства. В настоящата обезпокоителна за всички хора по света ситуация с КОВИД - 19, ще бъдат отговорно взети необходимите превантивни мерки за опазване здравето на всички, ангажирани със състезанието като участници и организатори. За целта съботата ще започне с прегледи на Морската гара в Бургас - на кръвно налягане, температура, физическа кондиция... Стартът ще бъде даден в 09.30 часа на остров Света Анастасия, а награждаването е насрочено за 12.30 часа на Моста!

Според наредбата на Община Бургас участниците трябва да са навършили 16 години. Затова нека по-младите желаещи имат търпението да навършат тази възраст.

* В текста долу можете да се запознаете с всички изисквания за участие и подробности за начина на провеждане на плувния маратон:

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас, навършили 16-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 18 юли 2020 г. (в деня на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара - Бургас. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самотоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст, задължително се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.

ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 18 юли 2020 г. Стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 07:30 ч. на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до о-в Света Анастасия. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 18.07.2020 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието по права линия е 6400 метра.

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

- Участието е индивидуално и се допускат лица навършили 16 годишна възраст.

- Разстоянието от о-в Света Анастасия до Моста може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ отвън.

- Стартът ще бъде даден от о-в Св. Анастасия в 09:30 ч. Участниците трябва да се наредят в една линия във водата, еднакво отдалечени от брега. Предварително ще бъдат извозвани с корабче до о-в Света Анастасия. Финалът на Маратона ще бъде на Моста.

- Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

- Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца, в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник, който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си, трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка.

- Организаторите запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет.

- С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по целия маршрут.

- Организаторите запазват правото да внасят промени в началния час на маратона.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

- Класирането е до 10-о място, отделно за мъже и жени.

- Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място - 700 лв., 2 място - 500 лв., 3 място - 350 лв., 4 място - 250 лв., 5 място - 200 лв., 6 място - 150 лв., 7 място - 125 лв., 8 място - 100 лв., 9 място - 75 лв., 10 място - 50 лв.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

- Всеки участник трябва да представи личната си карта.

- Декларация по образец.

- Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в деня на мероприятието.

- ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ ДО 16 ЮЛИ ВКЛЮЧИТЕЛНО НА ИМЕЙЛ [email protected] ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 0888 239 720.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МАРАТОНА:

Хариета Гарибян - Плувен клуб "Метропол"- 0888 239 720.

Веселина Деведжиева - Отдел "Спорт" в Община Бургас - 0885 795 776.

Свързани статии
Моста ще грейне в лилаво утре, цветът на борбата с инсулта Водолази отново ще чистят дъното край Моста Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки) Три български и три молдовски отбора ще се борят за Купа "Шуната" Безплатен градски транспорт и плувен маратон за празника на Созопол Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Спортно списание разкрива непознати факти от историята на бургаското плуване Състезатели от 6 държави ще спорят за отличията на плувния маратон "Порт Бургас 2021" Стотици се събраха за плувния маратон от "Света Анастасия" За първи път плувен маратон в Поморие
Тагове
плуване плувен маратон моста острова
Коментари

Още от последните новини