Актуализацията на пенсиите е заложена от 1 първи октомври

Актуализацията на пенсиите е заложена от 1 първи октомври - E-Burgas.com

С допълнителните приходи от подобрената икономическа обстановка и по-доброто събиране на данъци плюс приходите от Плана за възстановяване и развитие (бел. ред. - той обаче още не е внесен пред Европейската комисия, а е на обществено обсъждане), очакваме малко над 2 млрд. лева над планираното за държавния бюджет за 2021 година. Планираме разходи от малко над 1,8 млрд. лева. Това каза служебният министър на финансите Асен Василев.

43% от пенсионерите са под линия на бедност. Ако този пакет бъде приет, този процент слиза на нула. За 1 септември са заложени 50 лева, които до момента се изплащат. Това заяви на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет финансовият министър Асен Василев.

С допълнителните приходи по Плана за възстановяване и устойчивост очакваме малко над 2 милиарда лева допълнителни приходи в бюджета. Над това, което е планирано в бюджета за 2021 година. Допълнителните разходи са малко над милиард и 800 милиона лева. Подсигурени сме за най-скъпия вариант на предстоящите през октомври президентски избори", каза Асен Василев.

Свързани статии
Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Манолова: Ключът към решаването на проблемите в България е повишаването на доходите По 50 лв. за всички пенсионери през септември 17 хиляди са безработните в Бургас и Варна в сферата на туризма Мощна дезинфекция и безплатни маски в първия ден от раздаването на пенсиите в Бургас Започна раздаването на пенсии при строга организация От понеделник в Бургас подготвят пощенските клонове за пенсиите Отбелязваме Цветница в неделя със специални инструкции в бургаските храмове Изплащат пенсиите от 7 април Пенсиите и великденските добавки ще се изплащат от 7 до 23 април
Тагове
пенсии Асен Василев
Коментари

Още от последните новини