Актуализацията на пенсиите е заложена от 1 първи октомври

Актуализацията на пенсиите е заложена от 1 първи октомври - E-Burgas.com

С допълнителните приходи от подобрената икономическа обстановка и по-доброто събиране на данъци плюс приходите от Плана за възстановяване и развитие (бел. ред. - той обаче още не е внесен пред Европейската комисия, а е на обществено обсъждане), очакваме малко над 2 млрд. лева над планираното за държавния бюджет за 2021 година. Планираме разходи от малко над 1,8 млрд. лева. Това каза служебният министър на финансите Асен Василев.

43% от пенсионерите са под линия на бедност. Ако този пакет бъде приет, този процент слиза на нула. За 1 септември са заложени 50 лева, които до момента се изплащат. Това заяви на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет финансовият министър Асен Василев.

С допълнителните приходи по Плана за възстановяване и устойчивост очакваме малко над 2 милиарда лева допълнителни приходи в бюджета. Над това, което е планирано в бюджета за 2021 година. Допълнителните разходи са малко над милиард и 800 милиона лева. Подсигурени сме за най-скъпия вариант на предстоящите през октомври президентски избори", каза Асен Василев.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Започна изплащането на пенсиите за декемвриОт днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение?Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежиСиндикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юлиИзплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 мартС над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годинатаНад 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днесОмбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиитеДоплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари
Тагове
пенсии Асен Василев
Коментари

Още от последните новини