Акция на полицията на Вая! Задържаха 33-годишен бургазлия с 300 кила риба (Снимки)

Акция на полицията на Вая! Задържаха 33-годишен бургазлия с 300 кила риба (Снимки) - E-Burgas.com

Близо 300 кг. риба от вида таранка и шарани, 2,5 км. рибарски мрежи, както и три рибарски лодки задържаха служителите на Четвърто Районно управление – Бургас и „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас при осъществена полицейска операция в района на езерото Вая.

Задържан е 33-годишен бургазлия, който е отведен в Четвърто Районно управление – Бургас, съобщават от МВР. Риболовните атрибути, както и рибата са конфискувани, като предстои предаването й на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас, откъдето да достигне до трапезата на социално слаби бургазлии в навечерието на празника на Св. Никола - Никулден.

Припомняме, че преди седмица служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Айтос задържаха на входа на Айтос тон и 200 кг. риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”. Рибата бе превозвана с т.а. „Мерцедес Спринтер”, с хасковска регистрация,  управляван от 46-годишен мъж от Бургас, с който се придвижвал и друг 52-годишен бургазлия.

Двамата мъже твърдели, че уловът е от язовир „Цанко Церковски” край Карнобат и бил предназначен за пласиране в Русе. От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА-Бургас и ОДБХ-Бургас.

С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили проверки, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.

Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”, като тон от нея е от вида таранка и 200 кг. е от вида платика. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас.

За установените административни нарушения служителите от ОДБХ-Бургас изготвили два акта.

Галерия
Коментари

Още от последните новини