75 случая на коронавирус у нас за денонощие, няма новозаразени в Бургас

75 случая на коронавирус у нас за денонощие, няма новозаразени в Бургас  - E-Burgas.com
Lifewrx

75 са новорегистрираните с коронавирус у нас за изминалото денонощие, при направени 1 975 PCR теста. С тях общият брой на установените случаи става 3 266. Това става ясно от справка с Единния информационен портал. Няма починали за вчера. Излекуваните са 7.

От регистрираните с коронавирус 16 се намират в интензивни отделения и клиники.  Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Видин - 3; Габрово - 2; Кюстендил - 5; Монтана - 1; Плевен - 12; Пловдив - 1; Разград - 1; Сливен - 11; Смолян - 2; София област - 7; София град - 14; Стара Загора - 3; Хасково - 2; Шумен - 10; Ямбол – 1.

С поправка в заповед на здравния министър Кирил Ананиев е разрешено отварянето на дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете от понеделник.

С друга заповед на министъра е постановено, че от 15 юни отпада 14-дневната карантина за пристигащите у нас от Нидерландия.Ограничението остава в сила за пътуващите от Швеция, Обединеното кралство, Белгия и Португалия, както и от страни извън ЕС.

Коментари

Още от последните новини