57 автора от цялата страна откриват изложба „300” в Бургас

57 автора от цялата страна откриват изложба „300” в Бургас - E-Burgas.com

207 произведения - рисунка, акварел, живопис, графика, скулптура, икони и дърворезба, ще бъдат представени в интересна изложба. Творбите са дело на 57 автори от цялата страна. Експозицията е озаглавена "300" и ще бъде открита за посещение от днес, 26 януари, в Дружеството на художниците - Бургас.

Идеята на творците е не само да представят свои произведения, но и да предоставят на всеки възможността да закупи картината, която харесва. Творбите са на различна стойност, катонай-високата цена за произведение е до 399 лв.

Целта на местните художници е да покажат на хората, че изобразителното изкуство не е само за определен кръг хора, но може да бъде достъпно за всеки, който обича и се вълнува от изкуството.

Наред с утвърдените бургаски творци Добрин Вътев, Наско Стоянов, Лора Янева, Стойко Даскалов, Иво Бистрички, Даниел Йорданов - Алберчето, Ирена Иванова, Анита и Роджар Краев, Йордан Маринов, Гари и Елисавета Ангелови, Йордан Ангелов, Анна Михайлова, Цветан Казанджиев, в изложбата участват и автори от София, Велико Търново, Харманли, Пазарджик, Пловдив и др.

Посещението на изложбата ще става при спазване на всички противоепидемични мерки за безопасност. 

 

Коментари

Още от последните новини