50 яхти ще участват в регатата „Кор Кароли“

 50 яхти ще участват в регатата „Кор Кароли“ - E-Burgas.com

50 яхти ще участват в Регатата „Кор Кароли“, която тази година за първи път ще стартира от Бургас. 
Състезанието тази година включва малко над 100 морски мили. Началото ще бъде дадено с Про Ам гонка днес от 13.00 часа. Бургазлии ще имат възможност да се качат на борда на някоя от състезателните яхти.
Същинската надпревара стартира на следващия ден в 10.00 часа, от моста в гр. Бургас в посока остров Св.Анастасия и финал в Свети Влас. На следващия ден участниците потеглят в посока Варна, а в последния състезателен ден всичко ще се рeшава във варненския залив, на 15 август. Същия ден ще бъде и официалното награждаване.
Общо 9 квалифицирани съдии ще обслужват регатата. Главен съдия за поредна година ще е Пламен Георгиев. Ще работят протестна комисия в състав от 3 души и регатна комисия. Ще има и офицер по сигурността. Представител на морска администрация Бургас ще бъде включен в работата по контрола на яхтите.
За повишаване на безопасността по време на регата „Кор Кароли“ 2017 отново ще се използва т.н. тракер система. Това е система за онлайн проследяване на някои от яхтите. Ще бъдат разположени 10 тракера на десет яхти, като организаторите ще се съобразят с това, те да са на няколко от най-бързите състезателни яхти, 2-3 от средния клас и някои от тези, чиято конструкция и скорост не им позволява да се наредят напред по дистанцията и ще бъдат в задната половина от флотилията. Информацията ще бъде свободна и достъпна за всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките чрез препратка от сайта на регатата www.corcaroli.bg .

Снимка Фейсбук страница Regatta "Cor Caroli" 2017

Коментари

Още от последните новини