5 години по-късно: Гледат делото за отровените работници в Поморие

5 години по-късно: Гледат делото за отровените работници в Поморие - E-Burgas.com

Собственикът на фирма "Химтех” отива на съд за причиняване  на смърт по непредпазливост на един човек и тежки телесни повреди на други трима

Повече от пет години след тежкия инцидент в помпената станция на ВиК – Поморие, при която загина един мъж, а други трима пострадаха тежко, делото влиза в съда. През лятото на 2012 година мъжете бяха отровени с азотно-амонячни изпарения в помпената станция. Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд собственика на фирмата"Химтех” ЕООД Манол Загорчев. Той е обвинен в причиняване  на смърт по непредпазливост на един човек и тежки телесни повреди на други трима, тъй като не изпълнил законовите изисквания за осигуряване  на безопасни условия на труд.

Според обвинението Манол Загорчев е причинил смъртта на 27-годишния Добрин Клинчаров, поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност – извършване на строително монтажни работи. Той не е изпълнил задълженията си по Закона за здравословни и безопасни условия на труд (за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване) и по наредбата за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Манол Загорчев е подсъдим още за причиняване на тежки телесни повреди и причиняване на постоянно общо разстройство на здравето на трима мъже, които са работили на обекта. Това са Цветослав Ц., Мустафа М. и Христо П.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за утре. 

Коментари

Още от последните новини

Светът
5 години по-късно: Гледат делото за отровените работници в Поморие - E-Burgas.com

TikTock

Светът
5 години по-късно: Гледат делото за отровените работници в Поморие - E-Burgas.com

Африка