46 водоема около Бургас са потенциално опасни

46 водоема около Бургас са потенциално опасни  - E-Burgas.com
Устието на р. Караагач /снимка: Татяна Байкушева

Около 46 водоема са така наречените потенциално опасни в областта. Това каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков пред радио "Фокус". 

“Те се следят постоянно, това че са потенциално опасни, не означава, че всеки момент застрашават живота и здравето на хората. Означава че ако прелеят, то има опасност за имущество и за собственост”, посочи Чолаков. По думите му контролът към водоемите, които се намират близко до определени населени места, е още по-засилен и готовността за действие е в повишена фаза.

“На определени места се извършва мониторинг със съответна техника. Веднага се показва на уредите дали има и ако да, какво е превишаването на нивата на водата”, посочи още Вълчо Чолаков. Той добави, че не се следят всички водоеми по този начин, но от кметовете на населените места и съответни общини в областта Областна администрация – Бургас получава актуална информация. “Така беше и със случая с река Велека, в началото на месец януари, когато реагирахме с контролираните взривове, така че да освободим водното течение и да се освободи шосето от събралата се вода върху него”, подчерта Чолаков.

Коментари

Още от последните новини