31 души са под карантина за коронавирус в Карлово и Сопот

31 души са под карантина за коронавирус в Карлово и Сопот - E-Burgas.com

До момента няма случай на коронавирус в общините Карлово, Сопот и Хисаря.

Общо 31 души от общините Карлово и Сопот са поставени под 14-дневна домашна карантина, тъй като са се завърнали от рискови държави, съобщиха от община Карлово.

По думите на кмета на община Карлово, Емил Кабаиванов карловската болница е единствената извън Пловдив, която е определена да приема пациенти със заболяването, защото разполага с Инфекциозно отделение.

Един лекар и две сестри вече денонощно имат готовност да приемат пациенти със средна и тежка степен на коронавирус. В болницата ще бъде изолирано и бившето неврологично отделение с 11 места, а общо ще могат да се приемат 15 пациенти.

"При изчерпване на капацитета, болните ще бъдат изпращани в клиника в Пловдив или в други болници определени за заболяването. За лекаря и медицинските сестри има осигурено защитно облекло, ръкавици, маски за многократна употреба и дезинфектанти, които ще стигнат за следващите три месеца", добави кметът.

Той уточни, че към момента лечебното заведение разполага с три апарата за обдишване и се водят разговори със ВМЗ - Сопот за закупуването на още един.

Източник: "Дарик"

Свързани статии
Ремонтират тротоара на "Карлово" до края на месеца Без карантина за българи в Гърция от понеделник И омбудсманът иска изборни промени заради карантината Омбудсманът настоява хората под карантина да могат да гласуват Удължават карантината в Германия Съдилищата в страната издали 650 присъди за нарушени карантини По-кратка карантина при влизане в Гърция по празниците РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина
Тагове
карантина Карлово Сопот
Коментари

Още от последните новини