30 нови дръвчета засадиха в Поморие по повод Седмицата на гората

30 нови дръвчета засадиха в Поморие по повод Седмицата на гората - E-Burgas.com

Две магнолии и още 30 цветни дръвчета вече красят Поморие, засадени от кмета Иван Алексиев, председателя на Общинския съвет Адам Адамов и зам.–кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов.  В инициативата, организирана от Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” се включиха и представители на Ротари клуб – Поморие, които подариха на града индийски люляк и поставиха началото на тазгодишната кампания на организацията „Засади дърво”.

Скоро, зелената площ пред Градската художествена галерия ще се обагри в цветовете на новите дръвчета от видовете: магнолия, албиция (копринено дърво), лагерстремия (индийски люляк) и лироденднрон (дървовидно лале).

В района на Рибарското пристанище, на мястото на отстранените стари и опасни дървета вече растат седем нови липи и три брези.

Засаждането на нови дръвчета е по повод „Седмицата на гората” и част от кампанията „Поморие – моят зелен град”, в която на мястото на всяко отстранено дърво се засаждат поне две нови. Зелената инициатива започна още през месец март, със засаждането на над 200 бр. рози в зелените площи на Поморие и ще продължи със залесяване с декоративна растителност и в останалите населени места  на общината.

Коментари

Още от последните новини