244 души от УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата сред първите ваксинирани в града

244 души от УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата сред първите ваксинирани в града - E-Burgas.com

Медицинската сестра с 40 години стаж Златина Парушева бе първият ваксиниран срещу КОВИД-19 в УМБАЛ Бургас. Тя работи в Спешно отделение и дава дежурства в триажния център, през който преминават пациентите с КОВИД. Ваксинацията започна точно в 10 ч. в кабинет на МЦ "Св. Николай Чудотворец" - медицинският център на УМБАЛ Бургас. Процедурата стартира с лекарски преглед и подписване на информирано съгласие, след което желаещите идваха за ваксинация по график през целия ден.

"Решението за ваксинация го взех много отдавна, още щом разбрах, че има ваксина. Не се опасявам от нищо. Опасението ми е, че хората не вярват, а трябва да повярват. Работя в реанимация и виждам как всеки ден хората протягат ръцете си за живот, а ти си безсилен - искаш да дадеш, а не можеш. Призовавам всеки българин да се ваксинира", каза Надежда Попсавова, медицинска сестра от реанимация с 32-годишен стаж. Тя бе вторият медик, който се подложи на ваксинация.

Без колебание приел да се ваксинира и д-р Владислав Русинов от Отделението по образна диагностика. През рентгена всеки ден минават пациент с КОВИД и не било нужно много, за да вземе решение. Само така можем да спрем пандемията, нали това беше целта на всички мерки и ограничения, нека колкото се може повече хора да се ваксинират, призова той.

Д-р Нигохос Топузян и медицинската сестра Павлина Ганева бе екипът, извършващ ваксинацията. Днес в графика са 20 души, утре и вдругиден ще бъдат имунизирани общо 75 работещи в УМБАЛ Бургас. В списъците са всички звена, които работят предимно с КОВИД-пациенти - Спешно отделение, реанимация, рентген, лаборатория и т.н.

Желание да се ваксинират са заявили общо 244 души от УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата.

 

Галерия
Свързани статии
Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души Проф. Чорбанов представя българската ваксина срещу ковид есента 652 нови случая на ковид, 31 души са починали Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигурява зелен коридор за ваксинации срещу КОВИД-19 по празниците 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Медици: Получилите първа доза от "Астра Зенека" да се ваксинират и с втора Германия готова да закупи руската ваксина без посредничеството на ЕС
Тагове
covid 19 ваксина
Коментари

Още от последните новини