24 нови случаи на коронавирус у нас, излекуваните са 646

24 нови случаи на коронавирус у нас, излекуваните са 646 - E-Burgas.com

24 са новите случаи на коронавирус у нас. Общият им брой е 2259 .Това стана ясно на редовния брифинг на Оперативния щаб предаде "Нова".

10 от новите случаи са приети в болници, активните области са 5. Броят на излекуваните достигна 646. Новите случаи са 34, като най-голям е броят в столицата - 18. 8 са излекуваните в Ямбол, а 4 в Пловдив.

За деня са починали двама - мъж на 79 години и жена на 93 години, която е от дома за стари хора от град Кула.

Заразените деца са общо 133, от вчера няма новоостановени случаи. Сред медицинския персонал има двама новозаразени, а общият им брой е 242.

"Броят им изглежда не малък, това са 11%. Но ако погледнем цялата картина в света, ще разберем, че това е напълно съпоставимо. Нещо повече - средният процент на заразени медицински работници в Европа е 13. Ние сме близо до него, но под него", заяви доц.д-р. Ангел Кунчев. Според него не е правилно да се търси вина в лекарите.

Кунчев е на мнение, че затварянето на квартали не е добра практика, тъй като освен, че се създава напрежение, вирусът продължавал да циркулира в голямо пространство. Според него е по-ефективно да се локализира вируса в семейство. 

Коментари

Още от последните новини