18 години затвор за Иван, който разстреля с „Калашников“ приятеля си Петър край Вая

18 години затвор за Иван, който разстреля с „Калашников“ приятеля си Петър край Вая - E-Burgas.com

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено наказание от 18 години лишаване от свобода спрямо Иван Петров, подсъдим за убийство на мъж, извършено с автомат.

Припомняме, че през 2019 Иван простреля с автомат „Калашников“ 35-годишния си приятел Петър. Престъплението е станало на 16.11.2019 г. в град Бургас, Промишлена зона „Север”, в близост до езерото Вая.

Петров е подсъдим и за това, че без разрешение е държал горепосоченото огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.

По време на разследването е установено, че Иван е извършил убийството, действайки по предварително взето и обмислено решение. Двамата мъже са се познавали, а Иван е примамил пострадалия на среща извън града на безлюдно и труднопроходимо място. Убийството е осъществено от непосредствена близост с един изстрел, произведен с незаконно притежавания автомат. Установено е, че двамата мъже са имали неуредени финансови отношения във връзка с извършени грабежи в предходен период.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в града.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Бургаско сдружение и ИАРА зарибиха Вая с шаран, толстолоб и каракуда Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин
Тагове
убийство вая калашников съд присъда
Коментари

Още от последните новини