15-тият ретро парад в Бургас в в подкрепа на децата

15-тият ретро парад в Бургас в в подкрепа на децата - E-Burgas.com

15-то издание на Ретро парада в Бургас ще се проведе на 2 юли /събота/ със специалното участие на малката Цвети Байлова. Тази година призивът, който отправят организаторите от авто-мото клуб „Ретро“ е „Да правим децата щастливи“.

Преди две години изложението на автомобили помогна да се съберат средства за операция на момиченцето, което е с диагноза ДЦП. След две успешни операции в Съединените щати, Цвети вече може да ходи.

Колекционер от Старозагорския ретро клуб е преустроил трабант в специално возило, с което ще участват съвместно с малката Цвети.

Топ атракция на тазгодишното издание ще бъде автомобил „Piers Arrow“ от 30-те години на миналия век, който ще бъде показан за първи път в Бургас.

Тези автомобили са правени до Втората световна война за кралски дворове и правителствени нужди. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго управляващия монарх в историята на Япония-Хирохито. Собственикът Алберт Асилелов притежава едно от най-добрите студиа за реставрация на американски автомобили в Източна Европа.

Валентин Дойчинов от Авто клуб „Туида“- Сливен ще представи „Buick“ от епохата на Ал Капоне.

10-годишен трактор  „Ланц – Булдог“ (Lanz Bulldog), притежание на германски колекционер, Мерцедес кабриолет, много рядка серия, реставриран в Хасково ще видят още любителите на ретро возилата.

За първи път в България ще бъде показан специален „Hod Rod“, произведен и закупен от Америка на бургаски колекционер. Организаторите очакват и масирано участие на мотоциклети като интересен експонат ще бъде представен от личната колекция на Васил Георгиев от Тънково.

Началото е в 10.00 часа на алеите пред експоцентър „Флора“. Близо 200 автомобила и мотоциклета от България, Германия и Сърбия ще вземат участие в парада.

Наградите са изработени от стари авточасти и са дело на секретаря на бургаския авто-мото клуб „Ретро“ Тошко Желев.
 

Галерия
Свързани статии
Ретрото е на мода в Бургас през уикенда (Снимки) Ретро уикендът в Бургас създаде невероятна атмосфера (Снимки) Бургас организира ретро уикенд с богата програма
Тагове
ретро парад ретро
Коментари

Още от последните новини