120 елитни коне ще се състезават в Бургас

120 елитни коне ще се състезават в Бургас - E-Burgas.com

1kon1

Конен турнир по прескачане на препятствия ще се проведе в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Някои от расовите коне, които ще вземат участие са световноизвестни. Общият награден фонд на турнира е 12 000 лева.

Организатори са Община Бургас, Българска федерация по конен спорт, Клуб по конен спорт “Хан Крум” – Бургас. Квалификациите ще се проведат на конната база в парк “Езеро” на 2 – 3 август. Начало на състезанието – 16.30 часа. Общ брой изпитания за двата дни са 7 паркура. Участват над 100 коня. Финалите ще са на 8 и 9 август на конната база в парк “Езеро”.

Началото на турнира ще е от 9.00 часа на 8 август, а официално откриване ще е от 20.30 часа. Общият брой изпитания за двата дни са 8. Участие ще вземат над 120 коня от страната и чужбина. И двете състезания се провеждат в по-късните часове, заради атрактивността на осветлението и за да се избегнат високите температури през деня. Това е най-голямото състезание на национално ниво в България с общо 4 състезателни дни. Бургазлии и гостите на града са поканени да се присъединят към публиката на атрактивното събитие.

Коментари

Още от последните новини