11-годишна бургазлийка печели онлайн международни музикални конкурси

11-годишна бургазлийка печели онлайн международни музикални конкурси - E-Burgas.com

11-годишната Жаклин Костадинова спечели призови места в онлайн изданията на Международния конкурс "Аbanico" - София - България, и "Radiant Ray of music" - Молдова, които се проведоха през месец април и май 2020 г. Тя е възпитаник на хорова школа "Милка Стоева" при Младежки културен център - Бургас, с вокален педагог Мариета Секлемова.

В конкурса "Аbanico" Жаклин участва с песните "Je Veux", с която спечели първо място за най-добро изпълнение на френска песен, и "At last", отново първо място в категория за най-добро изпълнение на световен хит. Въпреки силната конкуренция и необичайния начин на провеждане на надпреварата, от двете изпълнения тя събра най-висок брой точки и грабна Grand Prix в нейната възрастова група. Участниците бяха оценявани от международно жури в състав - Митя Ефтерман от Русия, Елена Савчук от Естония и Атина Савиду от Гърция, а наградите ще бъдат връчени на децата през септември в град София на официална церемония. Международната проява се организира от Музикална агенция "Артвойсес", под патронажа на Столична община - район Оборище, със съдействието на Отдела по образование към посолството на Испания, Институт Сервантес - София.

Талантливата ни солистка беше оценена достойно и в Международния онлайн конкурс "Radiant Ray of music", където отново грабна първото място. Тя бе част от "Silver Yantra team" - България, който включва 7 от най-даровитите музикални таланти на страната ни и лауреати в конкурса "Сребърна Янтра" - Велико Търново, водени от Румяна Начева - селекционер и член на международното жури. Българският тим грабна призовите места в няколко категории. Изпълнителите в конкурса бяха на възраст между 5 и 25 години, от Молдова, Русия, Румъния, Косово, Беларус, Украйна, Малта, Македония, Германия, Сърбия и други, а международното жури - известни музиканти от Русия, Латвия, Словения и други страни.

Свързани статии
Обществените поръчки стават изцяло елекронни Виктория избра Бургас като локация за снимките на новия си клип НАП улеснява търговците с нова онлайн услуга Ето ги победителите в националния литературен конкурс "Петя Дубарова 2020" По време на пандемия: Бургаски ученици направиха виртуален ресторант И АПИ пуснаха електронни услуги заради коронавируса Бургазлии блеснаха с кавър на любима своя песен (Видео) 80% са подали декларациите си за доходи онлайн Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май Конкурс събра уникални илюстрации за творчеството на Христо Фотев (Снимки)
Тагове
успехи конкурс жаклин онлайн музика
Коментари

Още от последните новини