Новият комплекс Central Park в Бургас ще бъде готов след 3 години (видео)

Обещават много зеленина и еко решения в модерния комплекс за бизнес и живот

Първа копка бе направена днес на мултифункционалния комплекс Central Park който ще бъде изграден в Бургас през следващите 3 години.  На церемонията присъстваха зам. кметовете от община Бургас Чанка Коралска и Красимир Стойчев, представители на инвеститора "Триа Инвест", областна управа и други официални гости.. 

Central Park ще бъде поместен върху 40 декара бивша индустриална зона в Бургас, в близост до парк “Изгрев”, новостроящата се спортна зала и Мол Галерия. Комплексът разполага с две 20-етажни жилищни сгради, три офис сгради, един хотел, търговски площи, ботаническа градина и още много удобства, като в забележителна степен разчита на зелена, възобновяема енергия. Комплексът ще е разположен на 40 декара, от които 35 ще бъдат застроена площ. Ще разполага с 690 апартамента, а офисите ще бъдат за до 5000 души. 

Инвеститор e "Триа Инвест", а проектът е на стойност 60 млн.евро. и ще бъде най-големият подобен в Бургас. 

"Работихме много по зелената система на проекта. Предвидени са около 7000 кв.м метра озеленяване, което ще бъде на партерите, мецанина, както и на покривите. Също така е предвидена и ботаническа градина. Ще има много слънчеви панели, които ще използват слънчевата енергия и това ще добави допълнителна еко стойност на проекта. Дъждовната вода ще се събира и ще се използва повторно. Това ще даде един нов облик на града, с който бургазлии могат да се гордеят" заяви архитект Димитър Шаренков, който е автор на проекта. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини