Здравният министър се запозна с проекта за нова детска болница в Бургас

Здравният министър се запозна с проекта за нова детска болница в Бургас - E-Burgas.com

"Впечатлен съм от здравните проекти на Бургас за нов корпус на Комплексния онкологичен център и за изграждането на детска болница". Това съобщи при посещението си в Бургас министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Той допълни, че след години областта ще си съперничи по ниво на здравеопазване със столицата.

Министърът и кметът на Бургас Димитър Николов посетиха Комплексния онкологичен център, където Община Бургас инвестира в оборудване на най-съвременна медицинска техника - апарати за хибридна образна диагностика PET/CT и SPECT/CT, апаратура за брахитерапия ФЛЕКСИТРОН и 5D скенер.

"Амбицията ни е да започнем да изграждаме хирургически корпус към КОЦ - Бургас. Всичките ни усилия са, за да осигурим максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания", допълни Николов.

Той запозна Министъра на здравеопазването с етапите за осъществяване на идеята за изграждането на Университетска детска болница в Бургас. Теренът за нея вече е отреден- в двора на УМБАЛ Бургас, а амбицията е тя да обслужва пациенти от целия Югоизточен регион.

Община Бургас ще настоява и за увеличение квотата за прием на студенти в Медицински факултет Бургас за обезпечаване на все по- голямата нужда от медицински кадри в региона.

"По-малкият брой заболели с COVID 19 в Бургас се дължи първо на спецификата на пристигащите тук и второ на организацията и координацията, направена в Бургас и региона", каза още министърът. Той допълни, че такава организация като в Бургас има създадена на много малко места в България.

Свързани статии
Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница 1,4 млн. евро за проектанта на специализираната детска болница в Бургас Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас
Тагове
детска болница
Коментари

Още от последните новини