1,4 млн. евро за проектанта на специализираната детска болница в Бургас

1,4 млн. евро за проектанта на специализираната детска болница в Бургас - E-Burgas.com

Европейската инвестиционна банка обяви конкурса за избор на фирма-консултант за проектиране на специализираната детска болница в Бургас. Прогнозната стойност е около 1,4 млн.евро. Поканата за участие с тръжната документация за заданието е публикувана на eTendering - електронната платформа на Европейската комисия: https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=7308&caDetails&locale=bg и https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:473406-2020:TEXT:BG:HTML

Това е официалната платформа на Европейската комисия, използвана от европейските институции за публикуване на данни и покани за участие в търгове. Достъп до нея имат всички световни лидери с опит в проектирането и изграждането на специализирани болници.

Целта е да се избере консултант със световен опит, който подробно да обследва и анализира района на Бургас. Екип от специалисти ще трябва да изготви поредица от доклади за оценка на нуждите, финансово-икономически анализ, за дизайна и инфраструктурата, брой на етажи, отделения, кабинети, легла, функционални връзки между тях, обзавеждане и медицинско оборудване, клинични специалности и др.

При проучванията ще бъдат взети под внимание още географското разположение, транспорта, броя на населението, брой на персонала, съществуващата инфраструктура /зелени площи, паркинг, жилищни зони/, наличие на други болници и здравни центрове, и др. Въз основа на тези специфични анализи ще бъде разработен идеен проект за детска болница, който ще бъде предоставен на Община Бургас. Следващата крачка ще бъде провеждане избор на фирма за изготвяне на техническия проект и за строителство на обекта.

Водещ принцип при предоставяне услугите на консултанта ще бъде да следва най-добрите международни и европейски практики и стандарти в областта на здравеопазването и да направи сравнение на бъдещите услуги и капацитет на детската болница в Бургас с подобни действащи болници.

Модерната детска болница в Бургас ще доведе до оптимизиране капацитета на всички детски здравни услуги и съсредоточаването им на едно място. Това ще спестява ценно време на медиците, но и на родителите и малките пациенти.

Свързани статии
Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Обсъдиха начините Националната детска болница да бъде изградена максимално бързо Община Бургас направи първата стъпка към изграждането на детска болница Здравният министър се запозна с проекта за нова детска болница в Бургас Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас
Тагове
детска болница
Коментари

Още от последните новини

Спорт
1,4 млн. евро за проектанта на специализираната детска болница в Бургас - E-Burgas.com

Регата 24 Май