Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас

Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Завърнали се от пътуване в Европа роми масово търсят медицинска помощ в УМБА-Бургас, за да проверяват дали не са болни от коронавирус. Това заяви редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на COVID-19 в града. 

"През последните дни се наблюдава голямо присъствие на завърнали се наши съграждани от ромски от европейски страни, които се стичат към УМБАЛ-Бургас. Решихме да осигурим общински ромски медиатори, които да могат да им обясняват какво да правят. Без видими признаци и симптоматика, не е нужно да търсят контакти с инфекциозното отделение, а трябва да си останат по къщите. При симтпоми, те трябва да потърсят помощ от Спешна помощ и РЗИ-Бургас на тел. 112" обясни Николов. 

 

 

 

Свързани статии
Пуснаха единен национален портал с всичко за коронавируса у нас Бургас отново "сух" на коронавируси, 13 са новите случаи в страната Изписват още един пациент от Бургас в следващите дни Започна раздаването на хранителни пакети в Бургас 69% от българите се страхуват от зараза с коронавирус Червеният кръст набира студенти по медицина за борба с коронавируса Заразена с коронавирус окуражена от полицаи: Купиха ми лекарства, казаха парите не са важни! 30 нови случая на COVID-19 у нас за денонощието СЗО: Не е дошло време за разхлабване на мерките Вече няколко дни без вирус в Бургас! Тестовете на бургаските медици и полицаи са отрицателни
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини