Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас

Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Завърнали се от пътуване в Европа роми масово търсят медицинска помощ в УМБА-Бургас, за да проверяват дали не са болни от коронавирус. Това заяви редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на COVID-19 в града. 

"През последните дни се наблюдава голямо присъствие на завърнали се наши съграждани от ромски от европейски страни, които се стичат към УМБАЛ-Бургас. Решихме да осигурим общински ромски медиатори, които да могат да им обясняват какво да правят. Без видими признаци и симптоматика, не е нужно да търсят контакти с инфекциозното отделение, а трябва да си останат по къщите. При симтпоми, те трябва да потърсят помощ от Спешна помощ и РЗИ-Бургас на тел. 112" обясни Николов. 

 

 

 

Свързани статии
Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини