Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас

Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Завърнали се от пътуване в Европа роми масово търсят медицинска помощ в УМБА-Бургас, за да проверяват дали не са болни от коронавирус. Това заяви редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на COVID-19 в града. 

"През последните дни се наблюдава голямо присъствие на завърнали се наши съграждани от ромски от европейски страни, които се стичат към УМБАЛ-Бургас. Решихме да осигурим общински ромски медиатори, които да могат да им обясняват какво да правят. Без видими признаци и симптоматика, не е нужно да търсят контакти с инфекциозното отделение, а трябва да си останат по къщите. При симтпоми, те трябва да потърсят помощ от Спешна помощ и РЗИ-Бургас на тел. 112" обясни Николов. 

 

 

 

Свързани статии
Напредва изпитването на ваксина срещу COVID-19 на основата на тютюнево растение Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини