Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас

Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Завърнали се от пътуване в Европа роми масово търсят медицинска помощ в УМБА-Бургас, за да проверяват дали не са болни от коронавирус. Това заяви редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на COVID-19 в града. 

"През последните дни се наблюдава голямо присъствие на завърнали се наши съграждани от ромски от европейски страни, които се стичат към УМБАЛ-Бургас. Решихме да осигурим общински ромски медиатори, които да могат да им обясняват какво да правят. Без видими признаци и симптоматика, не е нужно да търсят контакти с инфекциозното отделение, а трябва да си останат по къщите. При симтпоми, те трябва да потърсят помощ от Спешна помощ и РЗИ-Бургас на тел. 112" обясни Николов. 

 

 

 

Свързани статии
292 новозаразени за последните 24 часа Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи 15 души са новозаразени с коронавирус в региона, 105 в страната Пулмолог съветва: И на плажа спазвайте дистанция, вирусът не се влияе от жегата 81 са новите случаи на COVID-19 у нас Двама души са под карантина в Созопол Въпреки новите рекорди: Няма да затягаме мерките, вирусът бил по-слаб Почина заразеният турист от "Кайт къпминг Градина"
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини