Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас

Завърнали се от гурбет роми се стичат към УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Завърнали се от пътуване в Европа роми масово търсят медицинска помощ в УМБА-Бургас, за да проверяват дали не са болни от коронавирус. Това заяви редовното заседание на кризисния щаб срещу разпространението на COVID-19 в града. 

"През последните дни се наблюдава голямо присъствие на завърнали се наши съграждани от ромски от европейски страни, които се стичат към УМБАЛ-Бургас. Решихме да осигурим общински ромски медиатори, които да могат да им обясняват какво да правят. Без видими признаци и симптоматика, не е нужно да търсят контакти с инфекциозното отделение, а трябва да си останат по къщите. При симтпоми, те трябва да потърсят помощ от Спешна помощ и РЗИ-Бургас на тел. 112" обясни Николов. 

 

 

 

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари