Засилват контрола върху движението на дървесина на граничните пунктове

Засилват контрола върху движението на дървесина на граничните пунктове - E-Burgas.com

Да бъде засилен контролът върху движението на дървесина през граничните контролно-пропускателни пунктове с цел недопускане на нерегламентирани вътреобщностни доставки. За това се договориха  представители на Изпълнителна агенция по горите, Гранична полиция, НАП и Агенция „Митници“.

Съвместните действия на институциите ще гарантират осъществяването на по-ефективно прилагане на националните и европейските норми и регулации за борба с незаконния добив и търговия с дървесина. Експертите ще проверяват за стриктното спазване на реда за транспортирането на дървесина и документите, които я съпътстват и доказват нейния законен произход.

На срещата бяха изнесени данни от направените през последните дни проверки от служители на Изпълнителна агенция по горите, Регионална дирекция по горите -Берковица, Държавно горско стопанство - Видин и Гранична полиция за транспортирани  количества дървесина от България през ГКПП „Дунав мост 2“ гр. Видин. 

"Големи товарни камиони почти няма, а в последните дни трафикът е сведен до няколко нискотонажни превозни средства с по 5-6 кубически метра дърва за близки румънски населени места", коментират проверяващите. Експертите са уверени, че започналите съвместни проверки на територията на граничните райони в цялата страна, с участието на служители от всички горски структури ще имат и превантивен характер. 

Ведомствата осъществяват  системен вътрешен обмен на данни, което осигурява още по-добро и надеждно сътрудничество между институциите.

Свързани статии
Горски хванаха бракониери в Бургаско Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица 1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна
Тагове
дървесина
Коментари

Още от последните новини