Защо поскъпна храната в училищните столове в Бургас?

Защо поскъпна храната в училищните столове в Бургас?  - E-Burgas.com

Системата за електронна поръчка на обед e-stol оскъпи дневното меню с близо 30%

Защо поскъпва храната в училищните столове в Бургас? Това питане е входирал в местния парламент общинският съветник Кирил Петков към кмета на Бургас Димитър Николов.

Кирилов припомня, че през месец ноември в няколко бургаски училища пилотно бе въведена слугата e-stol, която дава възможност за поръчка на обед на учениците в столовата на съответното училище по електронен път. Това обаче довело до поскъпването да дневното меню, като до скоро един обяд е имал фиксирана цена от 3,20 лв., а сега поръчваните менюта варират от 3,5 до 4,10 лв. да има видима промяна във вида и количеството на продаваната храна.

Сметките на Кирилов показват, че с въеждането на системата e-stol  увеличението на храната за учениците варира от 10% до 30% в зависимост от менюто. Той желае да получи писмен отговор на въпросите: "Какво налага това драстично увеличение на цената на храната за учениците?" и "На база данните за поръчаните менюта, колко деца засяга това увеличение на цените?". Общинският съветник също така настоява да получи списък на всички наематели на училищни столове в община Бургас.


 

Коментари

Още от последните новини