Заловиха двама от най-изпечените непълнолетни крадци създаващи главоболия в Комлука

Заловиха двама от най-изпечените непълнолетни крадци създаващи главоболия в Комлука - E-Burgas.com

Бургаски полицаи заловиха двама от най-опитните крадци на непълнолетна възраст, десйтвали в циганската махала. Младежите са на 15 и 17 години и са криминално проявени, съобщават от полицията.

По-големият от тях, за последно е откраднал мобилен телефон от 21-годишен бургазлия, като кражбата е осъществена от дома му на ул. Владислав. Той е направил пълни самопризнания и е върнал откраднатия телефон.

Констатирано е, обаче, че през последните две години криминално проявният младеж е регистриран, като извършител по 60 заявителски материала - всички прекратени на основание чл. 61 от НК и предадени на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за разглеждане на възпитателни дела.

В началото на този месец пък 15-годишният апаш е откраднал два килима, мобилен телефон и множество дрехи от дома на 67-годишен бургазлия в махалата. След като бил заловен, той също е направил пълни самопризнания.

От 2013 година, досега малкият крадец е регистриран по 12 заявителски материала ,всички прекратен и предадени на същата Комисия. От допълнителните полицейски действия е установено, че той е откраднал цигари на стойност 200 лв. от търговски обект на ул. Гоце Делчев, като кражбата е осъществена на 4 ноември.

Коментари

Още от последните новини