Задържаният бургазлия раздавал кредити на бедни в Средец, в залог му оставяли дебитните си карти

Задържаният бургазлия раздавал кредити на бедни в Средец, в залог му оставяли дебитните си карти - E-Burgas.com

При забавяне на погасяванията жертвите му били заплашвани с физическа саморазправа

Установено е, че 39-годишният бургазлия, който бе задържан при специализирана операция, чрез фирма раздавал кредити на социално слаби лица от Средец. От своя страна те оставяли на негово разположение дебитни карти. В случай на забава кредитополучателите били заплашвани с физическа саморазправа и им се начислявали прогресивно увеличаващи се наказателни лихви за всеки просрочен ден. Така кредит от 400 лв. нараствал неимоверно за месец, тъй като освен дължимата главница, в крайната сума се включвали : лихва, застраховка и т.нар. такси в това число и такса „забава”.

При извършеното претърсване на ползвания от 39 годишния бургазлия автомобил и офиса на частната фирма са намерени и иззети, както следва : от автомобила – средства за физическа саморазправа, паричната сума от 5 000 лв. и копие на лични карти, а от офиса – дебитни карти и списък на лица с просрочени задължения.

По случая са извършени множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство и наблюдение на прокуратурата, като са осъществени и разпити на лица с просрочени кредити, заплашени с физическа саморазправа.

Бургазлията е стар познайник на полицията / през 2018 год. е задържан за участие в организирана престъпна група/. Към момента е с полицейско задържане за срок от 24 часа и предстои повдигане на обвинение за изнудване и рекет.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.

Свързани статии
Млади бургазлийки отново клиентки на прокуратурата заради наркотици Кандидат за депутат е сред задържаните за купуване на гласове Пик на заразени с коронавирус в Средец Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв. И община Средец подменя осветлението, ще пести над 73 хил.лв. на година Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й Задържаха четирима бургаски рецидивисти, стари познайници на полицията
Тагове
средец задържан
Коментари

Още от последните новини