Задържаният бургазлия раздавал кредити на бедни в Средец, в залог му оставяли дебитните си карти

Задържаният бургазлия раздавал кредити на бедни в Средец, в залог му оставяли дебитните си карти - E-Burgas.com

При забавяне на погасяванията жертвите му били заплашвани с физическа саморазправа

Установено е, че 39-годишният бургазлия, който бе задържан при специализирана операция, чрез фирма раздавал кредити на социално слаби лица от Средец. От своя страна те оставяли на негово разположение дебитни карти. В случай на забава кредитополучателите били заплашвани с физическа саморазправа и им се начислявали прогресивно увеличаващи се наказателни лихви за всеки просрочен ден. Така кредит от 400 лв. нараствал неимоверно за месец, тъй като освен дължимата главница, в крайната сума се включвали : лихва, застраховка и т.нар. такси в това число и такса „забава”.

При извършеното претърсване на ползвания от 39 годишния бургазлия автомобил и офиса на частната фирма са намерени и иззети, както следва : от автомобила – средства за физическа саморазправа, паричната сума от 5 000 лв. и копие на лични карти, а от офиса – дебитни карти и списък на лица с просрочени задължения.

По случая са извършени множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство и наблюдение на прокуратурата, като са осъществени и разпити на лица с просрочени кредити, заплашени с физическа саморазправа.

Бургазлията е стар познайник на полицията / през 2018 год. е задържан за участие в организирана престъпна група/. Към момента е с полицейско задържане за срок от 24 часа и предстои повдигане на обвинение за изнудване и рекет.

Работата по случая продължава от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Задържаха рецидивист, укривал се 8 години 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване
Тагове
средец задържан
Коментари

Още от последните новини