Задържаха двама бургазлии за палеж на три автомобила в Поморие

Задържаха двама бургазлии за палеж на три автомобила в Поморие - E-Burgas.com

Двама бургазлии на възраст 41 и 54 години са задържани за срок от 24 часа заради палежа на товарен три автомобила на 26 юли в Поморие.

Запалени са товарен автомобил "Ивеко" и два леки автомобила, които били паркиран на поморийската улица „Георги Кондолов” пред дом №6. Колите са собственост на 48-годишен Поморие. И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на поморийските огнеборци ограничили огъня до предната повърхност на товарния автомобил без да бъде засегнат двигателя, нанасяйки единствено материални щети. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт. . 

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на двама мъже, съпричастни към извършения палеж. Установено е, че 41-годишният бургазлия е пряк извършител на деянието, а втория 54-годишен мъж шофирал автомобила,с който двамата се придвижили до Поморие.

Към момента 54-годишният мъж е свидетел по образуваното досъдебно производство, а спрямо другият са повдигнати обвинения и срока на задържането му под стража е удължен с прокурорско постановление до 72 часа. След задържането на 41 годишния извършител, осъществено със съдействието на служители от Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, в обитаваната от него квартира, разположена на ул. „Княз Борис I”, са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет. 

Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

Свързани статии
Бургаско „Ауди“ пламна в „Изгрев“ Съдът потвърди най-тежката мярка за подпалвача на кафе "Rose Garden" Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро Оставиха в ареста Петър, обвинен в палеж на микробус в Поморие Версия: Палежът в кантората на Трифон Димитров - за отмъщение Извънредно! Запалиха кантората на частен съдебен изпълнител (снимки) Опитаха да запалят Мерцедеса на млада бургазлийка, служител на паркинга на „Гурко“ спаси колата Ето какво остана от тузарския „Ягуар“, вижте щетите от снощния пожар в „Зорница“ (Снимки)
Тагове
палеж
Коментари

Още от последните новини