Задържаха 39-годишен криминоген да се навърта с дрога край бургаско училище

Задържаха 39-годишен криминоген да се навърта с дрога край бургаско училище - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, e задържан 39 годишен криминално проявен бургазлия. Задържането е осъществено от служители на Четвърто Районно управление – Бургас в района на училище „Найден Геров”. Намерено и иззето е жълтеникаво кристалообразно вещество метамфетамин. По случая е образувана бързо производство и е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Бургас.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 23 до 48 години. Двама от тях / на 23 и 48 години/ са шофирали след употреба на амфетамин, двама – на 33 и 35 години/ - след употреба на амфетамин и метамфетамин и един водач – 41 годишен бургазлия, шофирал л.а. „Рено Клио”, с бургаска регистрация, след употреба на метадон.

В други два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

Свързани статии
Бургаският съд не пощади Ванина от "Меден рудник", остави я под домашен арест Множество арести и глоби при мащабна акция в Бургаско Разбиха поредната наркооранжерия в Бургас, задържани са стари познайници (Снимки) Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско Окошариха шестима дилъри, мотаещи се около училища в Бургас Продължава акцията срещу наркодилърите в Бургаско Топ удар на бургаските крининалисти в Несебър (Снимки) Отново задържаха жени при акции срещу дилърите в Бургас Хванаха дрогирана млада бургазлийка зад волана край училище в „Меден рудник“ Родни митничари откриха кокаин от Южна Америка укрит в дъски (Снимки)
Тагове
крими наркотици дилъри
Коментари

Още от последните новини