Яворов, Вазов, Фотев и Дубарова се возят на автобус в Бургас (снимки)

Яворов, Вазов, Фотев и Дубарова се возят на автобус в Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Регионалната библиотека празнува 130 години с изненада към бургазлии и гостите на града

Пейо Яворов, Иван Вазов, Алеко Константнов, Петя Дубарова и Христо Фотев от днес се возят на автобус №9 в Бургас. Инициативата е на регионална библиотека „Пейо Яворов”, която тази година навършва 130 години и по този начин иска да изненада своите читатели. Портретите на големите поети са залепени от външната част на маршрутката, която се движи по най-дългия маршрут по линията на "Бургасбус", от Меден рудник, през ЦГЧ и чак до "Славейков". Освен портретите на автобуса е изписани "Пътувай, чети, обичай... Бургас!" 

"Това е една идея, с която искаме да напомним за библиотеката и за създаване на едно по-добро настроение. Има и възпитателна цел, защото все някое дете ще попита "Мамо, кой се вози в автобуса?" и тогава тя ще трябва да му разкаже." заяви директорът на библиотеката Мария Бенчева.

Тя допълни, че изненадата е не само за пътниците в автобуса, но и за тези, които вървят по улицата или чакат на спирките. По този начин се давало възможност да се направи една безплатна реклама на културата в Бургас, а към хората се оправя провокация да четат повече книги. 

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини