Ясна е готовността и легловата база, с която разполагат болниците в Бургас срещу коронавируса

Ясна е готовността и легловата база, с която разполагат болниците в Бургас срещу коронавируса - E-Burgas.com

Ясна е готовността и базата, с която разполагат лечебните заведения в Бургас и областта, както и броят на лекарските екипи. В момента се донаписват алгоритмите за обгрижването на пациента, да му се вземе проба, да постъпи в болница или да се лекува вкъщи. Това заяви бургаският кмет Димитър Николов.

„Напомням, че карантината важи 14 дни за всички, които идват от страни от Европа, както и за всички контактни. Ако първите са съмнително контактни- за вторите кантактни и също важи 14-дневната карантина. За болните с коронавирусна инфекция, срокът е 21 дни. На 21-ия, 22-рия ден се правят две проби и ако покажат, че организмът се е изчистил, чак тогава се докладва като излекуван и отпада от списъците“, припомни Николов след заседанието на крисизния щаб.

От щаба посочиха, че имат кадровия ресурс и организацията. В края на седмицата ще има и визуализация на това, което е по план.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас болници
Коментари