Волейболният ас Георги Петров: Гледам си развитието, не се хващам веднага за парите

Волейболният ас Георги Петров: Гледам си развитието, не се хващам веднага за парите - E-Burgas.com

Един от най-перспективните ни състезатели по волейбол Георги Петров, който стана служебен шампион на България с Нефтохимик 2010 (Бургас), е на път да осъществи първия си трансфер в чужбина. 20-годишният състезател, който играе на поста посрещач, има предварителен договор с френския Шомон, където треньор е бившият ни национален селекционер Силвано Пранди. Талантът игра в последните три сезона за бургазлии и сега за първи път ще опита късмета си зад граница. Ето какво каза той пред БНР за трансфера си.

Осъществявате първи трансфер в чужбина, как се чувствате?

Играх три сезона като основен състезател в Нефтохимик. Това ми даде една добра база, опит и възможност да се боря за мястото си и за реализация в чужбина.

Имахте ли други оферти?

Честно казано, тази оферта се появи твърде рано. Чудех се в един момент дали да подпиша сега, но с оглед на всички фактори и положението, в което се намираме, приех. Реших да подпиша сега, без да чакам други оферти.

Доколко определяща е ролята на Силвано Пранди?

За мен е голяма чест Силвано Пранди да оцени качества ми, защото няма нужда да коментираме какъв треньор е и изобщо от какъв ранг е. За мен е голямо ласкателство, че именно той иска да работим заедно. Затова не беше много трудно да приема

Определящо ли бе финансовата част на тази оферта?

А съм от този тип хора, които не гледат веднага да се хванат за парите. За мен сега е по-важно развитието ми. Отивам във Франция с цел израстване в това първенство. Да тренирам при по-добри условия и със сериозен треньор. Парите идват след това. Така че на този етап не съм мислил за пари и къде е по-добре финансово.

Какво знаеш за отбора на Шомон, какъв състав ще бъде?

Нищо не знам засега. Излязоха новините, че ще отивам там, но имам предварителен договор. Дори моето заминаване за там още не е официализирано. Така че, както се казва, да се случат нещата и да не слагаме каруцата пред коня. Също така, заради сериозното положение във Франция, те също още нямат яснота за цялостната селекция. Видях единствено, че разпределителят остава и са подписали с друг млад и перспективен французин. Аз лично във Франция съм бил един единствен път и то на Европейското миналата година, бяхме в Монпелие.

Знае се, че Мартин Атанасов  ще напусне Шомон. Докато бяхме  националния тим коментирали ли сте евентуалното ти привличане в тима?

Определен и конкретен трансфер не. Но сме си говорили за Шомон, беше ми интересно за организацията и какво се случва в самия клуб.

За съжаление българското първенство завърши по начин, по който едва ли някой е искал с определянето на служебен шампион. Твоето мнение за това решение?

Със сигурност на всички ни се искаше първенството да продължи докрай, защото няма нищо по-сладко от това да играеш в плейофите. А и в интересната част от първенството тръпката е различна. Ние, макар че ни определиха за шампиони съжаляваме, че не успяхме да играе за титлата. Но с оглед на обстоятелствата нямаше как да се играе цялото първенство, затова според мен това е правилно решение. Отмениха дори и Олимпадата, където състезателите се готвят четири години. Смятам, че всеки от нас трябва да бъде съпричастен към ситуацията и да бъдем малко над нещата.

Нефтохимик ли бе последния ти отбор в България, знае се, че всеки който излезе гледа да не се върне?

Никой не знае как ще продължат нещата. Днес си на върха, утре може да се завърти съдбата. На този етап смятам да търся моето развитие в зад граница и с оглед на това, какво ще покажа в бъдеще надявам се да играя на по-високо ниво. Направих нещата така, че с моя клуб сме в много добри отношения и аз винаги съм добре дошъл тук. Така че на този етап мисля изцяло за чужбина, а времето ще покаже какво ще се случи.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
спорт волейбол георги петров нефтохимик 2010
Коментари

Още от последните новини