Вместо цветя за бала - гости на абитуриенти помагат на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас

Вместо цветя за бала - гости на абитуриенти помагат на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас - E-Burgas.com

Гости на двама абитуриенти подариха ново спално бельо на Второ детско отделение на УМБАЛ Бургас. Парите, предназначени за букети, те са дарили за благотворителна кауза, избрана от двамата приятели от детинство - Дарина Джеджева и Кирил Койчев. "Пожелахме да не ни се купуват цветя и сложихме кутия на бала, в която всеки можеше да остави сума, предназначена за цветята", разказва Дарина. В тяхното семейство това се превърнало в традиция - по същия начин постъпила на бала си по-голямата й сестра. От нейните букети била купена маса за тенис за деца без родители, живеещи в център за настаняване от семеен тип.

По идеята на Дарина се запалил и приятелят й Кирил. С парите от двата бала решили да подкрепят Второ детско отделение, за да може от дарението да се ползват повече хора. Попитали коя е най-наложащата нужда - оказало се, че е спалното бельо, защото при децата то се сменя много често и бързо се амортизира. Комплектите с весели мотиви вече са доставени в отделението и предадени на завеждащата - д-р Хрипсиме Каспарян. "Бях в течение на цялата инициатива, благодаря на тези млади хора, които ни развълнуваха с техния жест и помогнаха малките ни пациенти да се чувстват по-комфортно", каза тя.

Дарина е завършила Немската езикова гимназия, а Кирил - Английската. И двамата се надяват да продължат образованието си в университет, по специалност, която са избрали и с упражняването на езика, който са изучавали в Бургас.

Галерия
Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас
Тагове
умбал абитуриенти
Коментари

Още от последните новини