Влак помете двама работници

Влак помете двама работници - E-Burgas.com

Бърз влак прегази двама работници на БДЖ в Плевенско. Инцидентът е станал около 22 часа в четвъртък на линията между гарите Телиш и Горни Дъбник. Работниците са извършвали планов ремонт на закрития за движение път 1 в участъка. Инцидентът се случва по път 2, по който има движение.

„Машина от Железопътна секция- Враца към НКЖИ излиза да работи в междугарието по път 1. В момента, в който  спира, от нея слизат техническият ръководител и главният инженер. Но в същия момент по съседната линия преминава бързият влак от Варна за Мездра, който се движи със скорост от 110 км/ч. Той удря първо техническия ръководите, а въздушната струя завърта и главния инженер. Той е жив. Настанен е с охлузвания и натъртвания в болницата в Плевен”. Това съобщи в ефира на "Здравей, България" инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия в железопътния транспорт.

Най-вероятната причина за тежкия инцидент е нарушение на инструкциите по безопасност, посочват от НКЖИ. 

Нощните влакове по линията имаха закъснения между 130 и 470 минути заради инцидента. Към 9 часа в петък в района движението на композициите е нормално. 

Коментари

Още от последните новини