Владимир Генчев, който потроши бургаски казина, остава в ареста с три обвинения

Владимир Генчев, който потроши бургаски казина, остава в ареста с три обвинения - E-Burgas.com
Снимка skat.bg

Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Владимир Гeнчев, привлечен като обвиняем за извършени три престъпления – противозаконна повреда на чуждо имущество, хулиганство и възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си. Въззивната мярка бе гледана по повод постъпила жалба от адвоката на обвиняемия против определението на първоинстанционния съд.

Припомняме, че Владимир е привлечен като обвиняем за това, че на 31.08.2020 г., в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, противозаконно повредил чужди движими вещи – игрални автомати, лаптоп, компютър в две игрални зали „Елит" и „Версай", всички повредени вещи на обща стойност около 17 800 лв. . За това престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода" до 5 години. Владимир е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в условията на продължавано престъпление и в съвкупност с гореописаното деяние, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали движими вещи и удрял безразборно гражданите. Наказанието за това деяние е до 2 години „Лишаване от свобода" или „Пробация". Владимир е привлечен като обвиняем и за това, че противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, като след многократно издадено устно разпореждане „Спри на място!" не изпълнил същото, направил опит да избяга, с цел да осуети разкриването на престъплението и оказал яростна съпротива при задържането му. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е „Лишаване от свобода" до 3 години или „Глоба" от 500 до 2 000 лв.

Според Окръжен съд – Бургас първоинстанционният съд законосъобразно е приел, че към настоящия момент е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпления, които се наказват с „Лишаване от свобода", както и че от доказателствата по делото, дори и в тази негова начална досъдебна фаза, е видно, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Същевременно с това районният съд е съобразил и обстоятелството, че спрямо обвиняемия има образувано досъдебно производство за извършено друго, но идентично престъпление, при което той е бил обявен за издирване, тъй като се е отклонил от адреса си, без да предупреди за това компетентния орган. Не без значение е и пост-криминалното поведение на Владимир – опитът за бягство и укриване от органите на реда след извършване на деянията, за които понастоящем е обвинен. В този смисъл и освен, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, настоящата съдебна инстанция сподели извода на решаващия съд, че той може да извърши друго престъпление, включително и чрез въздействие при събирането на доказателства в хода на досъдебното производство. „В крайна сметка и предвид предмета на настоящото производство, е без значение какъв е бил действителният мотив /подбуди, цел/ за извършване на деянията – това е съществен елемент при вземане на решение относно субективната страна на деянието, което ще бъде решено при разглеждане на делото по същество", казва в мотивите си за потвърденото определение въззивната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Свързани статии
Владимир Генчев остава в ареста заради вандалските си прояви в "Изгрев" Искат постоянен арест за Владимир, който потроши казина в "Изгрев" Показват най-великите български откриватели и изобретатели
Тагове
казино владимир генчев
Коментари

Още от последните новини