Виолета Илиева: Без нов корпус ще трябва да намалим паралелките в ПМГ и Френската гимназия

Виолета Илиева: Без нов корпус ще трябва да намалим паралелките в ПМГ и Френската гимназия - E-Burgas.com

Общински съвет - Бургас даде зелена светлина на проекта

С пълно единодушие от 45 гласа "за" Общински съвет - Бургас прие предложението на кмета Димитър Ников да бъде отправено искане за финансиране за изграждането на нов учебен корпус в двора на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"  и ПГРЕ "Г. С. Раковски".

Община Бургас ще поиска 6,6 млн. лв. от държавния бюджет за финансирането на амбициозния проект. С реализирането му се очаква учениците от двете гимназии да преминат на обучение в една смяна.

Според началника на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева изграждането на новия корпус е от изключително важно значение, тъй като скоро двете гимназии ще влязат в противоречие с новата наредба за физическата среда в училище. В момента в ППМГ има 39 паралелки или общо 1027 деца. Във Френската гимназия пък учат 907 деца в 35 паралелки. Ако новият корпус не бъде построен, това ще доведе до намаляване на паралелките в две от най-успешните гимназии в Бургас, заяви инж. Илиева.

Припомняне, че вчера община Бургас за първи път показа идейния проект за новата учебна сграда. Тя ще бъде разположена в двора на двете гимназии, откъм улица "Пиротска". Корпусът  е проектиран да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното ниво и по 10 на първи и втори етаж.

Коментари

Още от последните новини