Великобритания забранява ползването на кредитни карти за хазарт

Великобритания забранява ползването на кредитни карти за хазарт - E-Burgas.com

Около 24 милиона възрастни комарджии във Великобритания няма да могат да използват кредитни карти, за да залагат. Това е свързано с ново правило, предназначено да предпази потребителите да натрупат твърде големи дългове, като прави постъпленията в компаниите за залагания рязко по-ниски, пишат DarikNews.bg

Комисията по хазарт заяви днес, че забраната, която влиза в сила на 14 април, ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти, освен за лотарийни билети.
Изследване на комисионните от залагания показва, че 22% от онлайн комарджиите, които използват кредитни карти, са със статут на „проблемни комарджии“.

Този ход следва правителствени промени в индустрията, стартирани през ноември, имащи за цел да преработят системата в онлайн казината, между които забрана заизползване на кредитни карти за онлайн хазарт, насочена към уязвими хора.

„Хазартът с кредитни карти може да доведе до значителни финансови щети. Забраната, която обявихме днес, трябва да сведе до минимум рисковете от навреждане на потребителите от хазарт с пари, които те нямат“, заяви Нийл Макартър, изпълнителен директор на Комисията за хазарт.

Британските компании за залагания също се борят с натиск от правителството срещу игралните автомати, които критиците наричат „крек кокаин“ на хазарта.

Според британските оценки, има 24 милиона възрастни комарджии сред които10,5 милиона онлайн играчи. Около 800 000 британци използват кредитни карти за хазарт.

Коментари

Още от последните новини