Ваксината срещу коронавируса щяла да бъде безплатна и достъпна

Ваксината срещу коронавируса щяла да бъде безплатна и достъпна - E-Burgas.com

Еврокомисарят заяви, че държави на ЕС, по едно и също време, пропорционално на тяхното население, ще получат достъп до медикамента

„Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на двете компании, които обявиха, че ваксините им срещу COVID-19 са високо ефективни. Реалистично е до края на годината да се сертифицира кандидат за ваксина. Това обаче не означава, че още на следващия ден ваксината ще е на разположение. Трябва да се вземат под внимание редица фактори, като например начините за съхранение". Това заяви в студиото на NOVA еврокомисарят за иновациите и научните изследвания Мария Габриел.

По думите й всички държави на ЕС, по едно и също време, пропорционално на тяхното население, ще получат достъп до медикамента. Това важи и за България, тъй като се преговаря с производителя от името на евроблока.

„Няма как да се изчислят разходите за ваксината към момента, тъй като все още няма яснота, който ще е доставчикът. Към момента сумите варират", заяви еврокомисар Габриел.„Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна и достъпна", посочи тя.

Свързани статии
След информация във фейсбук: РЗИ отрече да има починал лекар след поставяне на ваксина Отложиха доставянето на новата пратка ваксини Одобриха ваксината на "Модерна" за ЕС Бургас с втора пратка от ваксините срещу К19 82-годишна медицинска сестра от Сунгурларско се ваксинира срещи ковид Създават система за проследяване на реакцията при ваксинираните Близо 700 са ваксинирани за ден у нас Медицинска сестра първа с ваксина в Бургас 244 души от УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата сред първите ваксинирани в града Утре в 10 часа ваксинират първите медици в Бургас
Тагове
ваксина мария габриел
Коментари

Още от последните новини