В Созопол също затягат контрола, въвеждат и доброволна карантина

В Созопол също затягат контрола, въвеждат и доброволна карантина - E-Burgas.com

На 19 март от 14:00ч. се проведе редовно заседание на кризисния щаб на Община Созопол, на което се обсъдиха предприетите до момента и предстоящите мерки, както и тяхното спазване.

Основни акценти от срещата:

  • Кризисният щаб апелира всички наемодатели да уведомяват своевременно Община Созопол за новонастанени лица, за да бъдат взети мерки при необходимост.
  • Ежедневно всички общопрактикуващи лекари от цялата община докладват за заболели от остри вирусни инфекции, като среднодневния им брой е около 15 човека. Към настоящия момент не е съобщено за пациент със съмнения за коронавирус.
  • Всички лица, пристигнали от рискови райони и непопадащи в обхвата на последната заповед на министъра на здравеопазването, са посъветвани да спазват доброволна карантина, което се инспектира от органите на МВР и Община Созопол. Благодарим на хората, които остават по домовете си под доброволна карантина, дори и по собствено усмотрение. Това е основен фактор в овладяване разпространението на COVID-19.
  • Кметовете по населени места и органите на МВР следят за спазването на противоепидемичните мерки - ограничаване на контактите, струпвания на хора и дезинфекция.
  • Продължава дезинфекцията на територията на цялата община на улици, детски площадки, контейнери за смет, детски млечни кухни, домашен социален патронаж, автобуси, обществени сгради и търговски обекти.

Коментари

Още от последните новини