В Несебър започват да раздават помощи по европейска програма

В Несебър започват да раздават помощи по европейска програма  - E-Burgas.com

В склада на БЧК-Несебър в Равда бяха доставени приблизително 12 900 кг. хранителни продукти, предоставени по европейска програма. На приемането им присъства кметът на община Несебър Николай Димитров. Представители на Българския червен кръст на място бяха доброволките на организацията Виолета Георгиева и Недялка Илиева.

Помощта е осигурени по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане – операция „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ план 2019.

Право да получат  хранителни пакети имат 561 жители на община Несебър.

Пакетите съдържат 16 продукта с общо тегло приблизително 23 кг. и са предназначени за различни групи нуждаещи се лица, утвърдени в списък от Дирекцията за социално подпомагане.

Предоставянето на помощта на правоимащите лица ще бъде поетапно и за гражданите от Несебър, Слънчев бряг и Равда ще се извършва в пункта в склада на БЧК – Несебър, намиращ се в кметство Равда на входа откъм улица „Пирин“. Раздаването на храните ще започне от 2 ноември и ще продължи до 30 ноември.

За селата на община Несебър помощите ще се предоставят по кметствата.

За да получи хранителния пакет, правоимащото лице трябва да представи документ за самоличност.

Свързани статии
Ветроходци от Несебър прибраха 5 медала от състезание в залива Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) Части от Несебър без вода утре Ясни са какви ще са предизвикателствата пред Обзор Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протест Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър
Тагове
несебър
Коментари

Още от последните новини