В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция

В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция - E-Burgas.com
Pixabay

Земетресението, регистрирано като 7,0 по скалата на Рихтер, е с епицентър на север от остров Самос. В Гърция е издадено предупреждение за цунами. Измир в Турция също е силно засегнат от сътресенията, които разтърсиха Гърция.

Докладите от Гърция сочат, че в Самос се усещат земетресения. Силата на земетресението е разкрита като 6,6, мощни трусове се усещат в Самос. Свидетелства на очевидци разкриват, че земетресението е разтърсило цялата държава, повече от половината Гърция са усетили сътресенията, предаде insiderpaper.com. Радиусът на земетресението беше 10,0 км. Очаква се щетите да са значителни. Все още няма съобщения за жертви.

Видеоклипове на рухнали сгради в Измир, Турция, се споделят в социалните мрежи и интернет пространството. Няколко сгради са се превърнали в купчина отломки след земетресението. Извършват се издирвателни и спасителни операции, тъй като властите се опитват да достигнат до хората под рухналите сгради. Новите доклади, които се вливат, предполагат, че земетресението се е усетило и в други части на света.

Свързани статии
Слабо земетресение стресна Югозападна България Силно земетресение разтърси Македония, усети се и у нас След трагедията в Измир: Българи нямат връзка с роднините си Нов вторичен трус раздруса Гърция днес Мощно земетресение в Гърция, усети се и в Бургас Земетресение раздруса Западна Турция
Тагове
земетресение
Коментари

Още от последните новини