В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция

В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция - E-Burgas.com
Pixabay

Земетресението, регистрирано като 7,0 по скалата на Рихтер, е с епицентър на север от остров Самос. В Гърция е издадено предупреждение за цунами. Измир в Турция също е силно засегнат от сътресенията, които разтърсиха Гърция.

Докладите от Гърция сочат, че в Самос се усещат земетресения. Силата на земетресението е разкрита като 6,6, мощни трусове се усещат в Самос. Свидетелства на очевидци разкриват, че земетресението е разтърсило цялата държава, повече от половината Гърция са усетили сътресенията, предаде insiderpaper.com. Радиусът на земетресението беше 10,0 км. Очаква се щетите да са значителни. Все още няма съобщения за жертви.

Видеоклипове на рухнали сгради в Измир, Турция, се споделят в социалните мрежи и интернет пространството. Няколко сгради са се превърнали в купчина отломки след земетресението. Извършват се издирвателни и спасителни операции, тъй като властите се опитват да достигнат до хората под рухналите сгради. Новите доклади, които се вливат, предполагат, че земетресението се е усетило и в други части на света.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Силно земетресение в Турция разлюля и България Трус в Македония се усети и у нас 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит
Тагове
земетресение
Коментари

Още от последните новини