В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция

В Измир е страшно след мощния трус, цунами заплашва бреговете на Гърция - E-Burgas.com
Pixabay

Земетресението, регистрирано като 7,0 по скалата на Рихтер, е с епицентър на север от остров Самос. В Гърция е издадено предупреждение за цунами. Измир в Турция също е силно засегнат от сътресенията, които разтърсиха Гърция.

Докладите от Гърция сочат, че в Самос се усещат земетресения. Силата на земетресението е разкрита като 6,6, мощни трусове се усещат в Самос. Свидетелства на очевидци разкриват, че земетресението е разтърсило цялата държава, повече от половината Гърция са усетили сътресенията, предаде insiderpaper.com. Радиусът на земетресението беше 10,0 км. Очаква се щетите да са значителни. Все още няма съобщения за жертви.

Видеоклипове на рухнали сгради в Измир, Турция, се споделят в социалните мрежи и интернет пространството. Няколко сгради са се превърнали в купчина отломки след земетресението. Извършват се издирвателни и спасителни операции, тъй като властите се опитват да достигнат до хората под рухналите сгради. Новите доклади, които се вливат, предполагат, че земетресението се е усетило и в други части на света.

Свързани статии
Трус в Македония се усети и у нас 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит Земетресение разлюля бреговете на Гърция Леко земетресение разлюля Димитровград тази нощ Лек трус разлюля Елин Пелин сутринта Инж. Куманов: Не сме готови за земетресения, ще ни удари някой трус, въртят се около нас Ново земетресение бе усетено у нас Леки земетресения разклатиха Смолян и Стрелча днес Слабо земетресение стресна Югозападна България Силно земетресение разтърси Македония, усети се и у нас
Тагове
земетресение
Коментари

Още от последните новини