В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail

В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail - E-Burgas.com
Комисия ще преценява кои ще получават помощта

Полицаите на първа линия получават маски по-висок клас

Община Бургас продължава всеобхватната услуга да подпомага най-бедните бургазлии по време на пандемията. Гражданите, които се нуждаят от лекарства, но нямат финансова възможност да ги закупят, могат да подават заявления по електронна поща до общинската дирекция "Здравеопазване и социални дейности" - [email protected]. Това стана ясно от Оперативния щаб днес.

Комисия ще ги разгледа и излезе с решение кой да получи такава помощ.

Екипите на Община Бургас, подпомогнати от доброволци, продължават ежедневно да обслужват хора по домовете. Всички набелязани мерки за дезинфекция се изпълняват регулярно.

Междувременно обстановката при КПП-тата е спокойна, съобщи главен комисар Радослав Сотиров. Общинският кризисен щаб ще достави нови количества защитни маски от по-висок клас на ОД на МВР.  

Продължават проверките за спазване заповедта на министъра на здравеопазването, като ще се обърне специално внимание на хипермаркетите. 

Свързани статии
По предложение на кмета: Бургас участва в пилотен проект на УНИЦЕФ за деца със специфични потребности Ремонтите на бургаските болници продължават и през 2021 Добри дни за бургаското летище: Очаква 6 400 чартъра през лятото Вицепремиерът Марияна Николова инспектира мерките на летище Бургас Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Бургас подобрява условията в сферата на образованието Обновеният "Дом на нефтохимика" посреща публика на 13 януари Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Изплатиха 10 млн.лв. в подкрепа на туроператори и агенти Слънчев Бургас очаква Новата година с лятно настроение (Снимки)
Тагове
бургас помощи лекарства криза
Коментари

Още от последните новини