В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail

В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail - E-Burgas.com
Комисия ще преценява кои ще получават помощта

Полицаите на първа линия получават маски по-висок клас

Община Бургас продължава всеобхватната услуга да подпомага най-бедните бургазлии по време на пандемията. Гражданите, които се нуждаят от лекарства, но нямат финансова възможност да ги закупят, могат да подават заявления по електронна поща до общинската дирекция "Здравеопазване и социални дейности" - [email protected]. Това стана ясно от Оперативния щаб днес.

Комисия ще ги разгледа и излезе с решение кой да получи такава помощ.

Екипите на Община Бургас, подпомогнати от доброволци, продължават ежедневно да обслужват хора по домовете. Всички набелязани мерки за дезинфекция се изпълняват регулярно.

Междувременно обстановката при КПП-тата е спокойна, съобщи главен комисар Радослав Сотиров. Общинският кризисен щаб ще достави нови количества защитни маски от по-висок клас на ОД на МВР.  

Продължават проверките за спазване заповедта на министъра на здравеопазването, като ще се обърне специално внимание на хипермаркетите. 

Свързани статии
Спират един от светофарите на околовръстното за Горно Езерово Община Бургас с най-много одобрени социални проекти „Бургасмед“ с безплатни профилактични прегледи за ученици "Бургасбус" с празнично разписание на 6 септември Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Фармацевти: Няма липсващи лекарства, но не винаги достигат до пациентите Спират линията Т1 до края на септември заради ремонт на улица Две градски линии с променен маршрут заради катастрофата на "Трапезица" Корейската култура завладява Бургас през септември "Уикенд без име" идва с музика и атрактивни спортни събития в Бургас
Тагове
бургас помощи лекарства криза
Коментари

Още от последните новини