В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail

В Бургас осигуряват безплатни лекарства за бедните, приемат заявления по e-mail - E-Burgas.com
Комисия ще преценява кои ще получават помощта

Полицаите на първа линия получават маски по-висок клас

Община Бургас продължава всеобхватната услуга да подпомага най-бедните бургазлии по време на пандемията. Гражданите, които се нуждаят от лекарства, но нямат финансова възможност да ги закупят, могат да подават заявления по електронна поща до общинската дирекция "Здравеопазване и социални дейности" - [email protected]. Това стана ясно от Оперативния щаб днес.

Комисия ще ги разгледа и излезе с решение кой да получи такава помощ.

Екипите на Община Бургас, подпомогнати от доброволци, продължават ежедневно да обслужват хора по домовете. Всички набелязани мерки за дезинфекция се изпълняват регулярно.

Междувременно обстановката при КПП-тата е спокойна, съобщи главен комисар Радослав Сотиров. Общинският кризисен щаб ще достави нови количества защитни маски от по-висок клас на ОД на МВР.  

Продължават проверките за спазване заповедта на министъра на здравеопазването, като ще се обърне специално внимание на хипермаркетите. 

Свързани статии
Бургас става снимачна площадка на новия български филм "Животински бесове" Община Бургас е сред финалистите в Transformative Cities за енергийна ефективност Нови промени в градския транспорт от понеделник Граждани се включват в Плана за интегрирано развитие на Бургас МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Международният кино-литературен фестивал CineLibri с нова сцена, вижте програмата! „Вромос Рейсинг” е големият победители в „Гимкхана Горна Оряховица 2020” Живко Господинов стана зам.-председател на Общинския съвет в Бургас, негов съпартиец се закле като съветник Граждани искат среща с областния заради водната криза Бургас и Братислава с общи инициативи в образованието и туризма
Тагове
бургас помощи лекарства криза
Коментари

Още от последните новини