Доизграждат велоалеята между Слънчев бряг и Кошарица (Снимки)

Доизграждат велоалеята между Слънчев бряг и Кошарица (Снимки) - E-Burgas.com

На финал е започналото през миналия септември изграждане на велоалеята, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“ и Слънчев бряг. От община Несебър съобщават, че след разширението на водостоците последва трасиране, полагането на асфалтовия слой и хоризонталната пътна маркировка на съоръжението.

В момента се извършват дейности по обезопасяване на трасето чрез монтиране на пътни мантинели и ограничителни парапети в района на водостоците, за да се подсигури безопасността на участниците в движението както по пътното платно, така и по велоалеята.

Новото съоръжение е двупосочно, с комбинирано движение за колоездачи и пешеходци, като общата му дължина е малко над два километра.

Изграждането на обекта е във връзка с инвестиционните намерения на Община Несебър за осигуряване на удобна и безопасна за движение алея между СО „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“.

Изграждането на пътното съоръжение е в отговор на разрастването на жилищното строителство в района, довело до нарастващ поток от пешеходци и хора, търсещи алтернативен начин на придвижване.

Община Несебър планира и втори етап от изграждането на велоалеята, свързващ СО „Чолакова чешма“ и Кошарица. С осъществяването на двата обекта велоалеята ще свърже к.к „Слънчев бряг“ и селото.

 

Галерия
Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
велоалея несебър слънчев бряг кошарица
Коментари

Още от последните новини