Удължават с един месец срока за строителство по Черноморието?

Удължават с един месец срока за строителство по Черноморието?  - E-Burgas.com

Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават срока за строителство по Черноморието, съобщиха от НФСБ. Промяната е в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, съобщава "24 часа".

Предлага се забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както досега - от 15 май до 1 октомври.

Пандемията от коронавирус се отразява крайно негативно на икономическото развитие на страната. Ето защо предлагаме с тази мярка да бъде подпомогнат строителният бранш, посочват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство между 15 май и 1 октомври е въведена с чл. 15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие с цел осигуряване на спокойствие на почиващите туристи в националните курорти и предлагане на качествен туристически продукт. В условията на пандемия обаче, става ясно, че туристическият сезон тази година ще започне най-рано на 1 юли. В тази връзка няма пречка забраната за извършване на строителни и монтажни работи да влезе в сила на 15 юни. Считаме, че по този начин ще бъде подпомогнат строителният бранш, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се казва в мотивите на законопроекта.

Свързани статии
Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Министър Комитова, МРРБ: Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни Багери на плажа разбуниха духовете и на север Община Созопол към Марияна Николова: Забранете дигите на плажове, които не са застрашени от ерозия Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)
Тагове
плажове Летен сезон 2020 строителство
Коментари

Още от последните новини