Удължават с един месец срока за строителство по Черноморието?

Удължават с един месец срока за строителство по Черноморието?  - E-Burgas.com

Валери Симеонов и народни представители от НФСБ внесоха тази сутрин в деловодството на Народното събрание проектозакон, с който удължават срока за строителство по Черноморието, съобщиха от НФСБ. Промяната е в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, съобщава "24 часа".

Предлага се забраната за извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по морето да е от 15 юни до 1 октомври, а не както досега - от 15 май до 1 октомври.

Пандемията от коронавирус се отразява крайно негативно на икономическото развитие на страната. Ето защо предлагаме с тази мярка да бъде подпомогнат строителният бранш, посочват вносителите от НФСБ.

Забраната за строителство между 15 май и 1 октомври е въведена с чл. 15, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие с цел осигуряване на спокойствие на почиващите туристи в националните курорти и предлагане на качествен туристически продукт. В условията на пандемия обаче, става ясно, че туристическият сезон тази година ще започне най-рано на 1 юли. В тази връзка няма пречка забраната за извършване на строителни и монтажни работи да влезе в сила на 15 юни. Считаме, че по този начин ще бъде подпомогнат строителният бранш, без да се нарушава спокойствието на почиващите в националните курорти, се казва в мотивите на законопроекта.

Свързани статии
Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите Disney и Netflix ще снимат по Черноморието Прокуратурата откри нарушения в границите на плажовете в Лозенец Заловиха джебчиите вилнеещи по плажовете в Приморско Възрастен софиянец се удави на „Нестинарка“ Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Министерството на туризма започна проверки по Черноморието Слънчева събота приканва на плаж с температури до 28° Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници
Тагове
плажове Летен сезон 2020 строителство
Коментари

Още от последните новини